Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 2 військових загинули, 6 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі 2 українських військовослужбовців загинули, 6 поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку ситуація дещо загострилася, всього за минулу добу на цьому напрямку відбулося 11 обстрілів з боку бойовиків, зокрема 6 мінометних.

Лисенко зазначив, що на донецькому напрямку підтримувані Росією бойовики продовжують активно застосовувати важке озброєння.

«Минулої доби потужні мінометні обстріли російсько-окупаційних військ відбулися у всіх основних «гарячих точках» – Зайцевому, Майорську, авдіївській промзоні, підступах до Донецького аеропорту. У Новоселівці Другій, окрім мінометів, по наших військах вели вогонь ворожі снайпери. Українські війська активно ведуть вогонь у відповідь зі штатного озброєння», – сказав він, додавши, що всього за минулу добу на донецькому напрямку було 30 обстрілів, зокрема 18 – з важкого озброєння.

Речник АТО зазначив, що на маріупольському напрямку бойовики продовжують активно застосовувати заборонене озброєння, зокрема відкривали вогонь зі 152-міліметрових гармат, а у Широкині відбулося 2 короткотривалих мінометних обстріли.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілі селища Зайцеве. За словами сепаратистів, двоє мирних жителя отримали поранення у результаті обстрілу. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 14 разів обстріляли їхні позиції, зокрема райони сіл Логвинове, Лозове, Калинівка, Калинове, Санжарівка.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG