Доступність посилання

ТОП новини

Київрада запровадила мораторій на тарифи, які підвищились з 1 липня


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Депутати Київської міської ради підтримали встановлення мораторію на введення з 1 липня 2016 року в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги в Києві. За це рішення проголосували 75 депутатів.

Як повідомляє прес-служба Київради, відповідне рішення передбачає встановлення заборони до 1 жовтня 2016 року на введення в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги, також забороняється нарахування по розрахунках з 1 липня та стягнення з населення столиці пені за несвоєчасне внесення плати за ЖКП.

Напередодні віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявляв, що Київська міська рада може ухвалити рішення про зниження тарифів, але різницю повинні компенсувати за рахунок коштів міського бюджету.

В Україні з 1 липня подорожчали послуги централізованого гарячого водопостачання та опалення. Це пов’язано з встановленням єдиної ціни на газ для населення і підприємств теплокомуненерго на рівні 6,8 тисячі гривень за тисячу кубометрів. Відповідні рішення раніше були ухвалені Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

XS
SM
MD
LG