Доступність посилання

ТОП новини

У Варшаві розпочинається саміт НАТО 


У Варшаві 8 липня розпочинається дводенний саміт НАТО. У польській столиці зустрінуться лідери 28 країн-членів альянсу, а також країн-партнерів. Україну представлятиме президент Петро Порошенко.

Метою саміту є ухвалення рішень щодо підвищення безпеки країн Північноатлантичного союзу. Члени НАТО планують схвалити розгортання чотирьох багатонаціональних батальйонів в Естонії, Латвії, Литві та Польщі на ротаційній основі. Багатонаціональна бригада в Румунії забезпечить присутність НАТО в Південно-Східній Європі.

В рамках зміцнення стабільності за межами своїх кордонів голови держав НАТО схвалять продовження навчальної місії в Іраку і розширити роль Північноатлантичного союзу в центральній частині Середземного моря. НАТО продовжить військову і фінансову підтримку Афганістану і сприятиме зміцненню політичної та практичної співпраці з Україною, Грузією та Молдовою.

З моменту заснування НАТО пройшло 27 зустрічей на вищому рівні. Перша з них відбулася в грудні 1957 року. Остання на цей момент – в Уельсі у вересні 2014 року. Цей саміт є першим, який відбувається в Польщі.

Докладніше про саміт у Варшаві в матеріалі кореспондента Радіо Свобода читайте тут.

XS
SM
MD
LG