Доступність посилання

ТОП новини

Обама: НАТО має відповісти на виклики


Президент США Барак Обама заявив, що НАТО повинна виявити політичну волю, щоб вирішити проблеми, які ставлять перед альянсом угруповання «Ісламська держава», Росія, вихід Великої Британії з ЄС та конфлікти, які спонукали мільйони людей шукати притулку в Європі.

У коментарі Financial Times, поширеному 8 липня, Обама наголосив, що це «може бути найважливіший момент для Північноатлантичного союзу з моменту закінчення холодної війни».

Значну увагу учасники саміту приділять Росії, яка своїми діями щодо України порушила міжнародний порядок, встановлений після Другої світової війни.

«Агресія Росії проти України ставить під загрозу наше бачення Європи як цілісної, вільної і мирної», – зазначає Обама.

Він також назвав напади з боку угруповання «Ісламська держава» «знущанням із невинних людей у країнах НАТО від Орландо до Парижа та від Брюсселя до Стамбула».

Дводенний саміт НАТО у Варшаві є останнім, який Барак Обама відвідує як президент США. З моменту заснування НАТО відбулося 27 зустрічей на найвищому рівні. Перша з них відбулася в грудні 1957 року. Остання на цей момент – в Уельсі у вересні 2014 року. Цей саміт є першим, який відбувається в Польщі.

XS
SM
MD
LG