Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: за хабарництво затримали заступника голови МОЗ Василишина


Василь Грицак
Василь Грицак

Голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що затриманим співробітниками СБУ і Генпрокуратури за підозрою в хабарництві заступником міністра охорони здоров’я є Роман Василишин.

За словами Грицака, Василишина підозрюють у тому, що він організував схему, за якою лікарі одного з відділень Олександрівської лікарні Києва, очолюваної ним раніше, повинні були збирати з пацієнтів гроші за проведення операцій.

Крім того, був затриманий посередник. «Всього під час затримання і проведення обшуків нами вилучено понад 50 тисяч доларів, 320 тисяч гривень та інші докази злочинної діяльності цих осіб», – сказав голова СБУ 8 липня.

Він додав, що Василишин був затриманий під час отримання п’ятого хабаря.

Раніше про затримання у Києві заступника міністра охорони здоров’я повідомила прокуратура Києва з посиланням на прокурора столиці Романа Говду.

Стаття, за якою підозрюють затриманого заступника міністра, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

XS
SM
MD
LG