Доступність посилання

ТОП новини

Парубій заявляє про ризик загострення ситуації на Донбасі і закликає депутатів продовжити сесію


Я передбачаю активізацію бойових дій – Парубій
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:27 0:00

Я передбачаю активізацію бойових дій – Парубій

Голова Верховної Ради Андрій Парубій прогнозує загострення ситуації на сході України найближчим часом.

За його словами, у цій ситуації було б доцільно, щоб парламент ухвалив рішення про продовження сесії до вересня, щоб у будь-який момент можна було зібратися на засідання.

«За інформацією, яку я маю, є високий ризик того, що в найближчі кілька місяців може бути активізація противника за двома напрямками. Це пов’язано з тим, що в США тривають вибори, вони збігаються (в часі – ред.) з багатьма кризовими моментами в Європі. У мене є інформація, що керівництво Кремля планує на цей період активізацію дій щодо України: на зовнішньому фронті – це мілітаристські атаки, на внутрішньому фронті – це дестабілізація в Україні», – заявив Парубій після того, як не відкриваючи засідання Верховної Ради 8 липня оголосив наступне на 12 липня.

Він також нагадав, що рішення щодо продовження сесії поки що не зібрало необхідну кількість голосів. Парубій зазначив, що ще раз запропонує народним депутатам продовжити сесію до 6 вересня.

Спікер також висловив переконання, що наступного тижня парламент повноцінно проведе свою роботу.

У президії Верховної Ради зранку 8 липня перебували близько 15 народних депутатів – із фракції «Батьківщина» і позафракційні. Довкола трибуни на підлозі сиділи депутати від Радикальної партії.

Учасники блокування роботи парламенту вимагають перегляду підвищення цін на комунальні послуги, а також створення слідчої комісії щодо офшорних компаній найвищих керівників держави. Робота Верховної Ради була ускладнена впродовж всього пленарного тижня, який розпочався у вівторок, 5 липня.

XS
SM
MD
LG