Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську вимагають не підвищувати тарифи


Учасники акції протесту в Івано-Франківську, 8 липня 2016 року
Учасники акції протесту в Івано-Франківську, 8 липня 2016 року

Депутати Івано-Франківської міської ради ухвалили звернення до президента України і прем’єр-міністра України щодо недопущення зростання тарифів та вимагають скасувати рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, «з метою недопущення зниження життєвого рівня громадян та попередження виникнення у суспільстві соціального вибуху».

У зверненні наголошується, що «в сьогоднішніх надскладних економічних умовах та при тотальному зубожінні населення такі дії (підвищення тарифів – ред.) є неприпустимими та фактично злочинними; чергове запровадження нових тарифів призведе до переходу значної кількості українців з межі малозабезпеченості на межу виживання».

Крім того, перед початком сесії кілька десятків івано-франківців взяли участь в акції протесту перед міськрадою. Вони тримали плакати з надписами «Зупинимо тарифний геноцид», «Закликаємо розпочати боротьбу з олігархами», «Підвищення тарифів – мародерство», «Жодної гривні олігархам».

Виступаючи перед пікетувальниками, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що «тарифи, які підняті, є непідйомні для українців».

Депутати також вважають неправильною і принизливою систему субсидій –в Івано-Франківську субсидії отримують 32 тисячі містян. У зверненні також вимагають «принципово спростити і прискорити процедуру отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг малозабезпеченим верствам населення».

Звернення підтримали усі присутні на сесії 33 депутати міської ради.

В Україні з 1 липня подорожчали послуги централізованого гарячого водопостачання та опалення. Це пов’язано з встановленням єдиної ціни на газ для населення і підприємств теплокомуненерго на рівні 6,8 тисячі гривень за тисячу кубометрів. Відповідні рішення раніше були ухвалені Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

XS
SM
MD
LG