Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ оприлюднило докази причетності адвоката Циганкова до «схем Онищенка»


Національне антикорупційне бюро України оприлюднило документи, що свідчать про причетність адвоката Андрія Циганкова до діяльності фіктивних підприємств у газовій схемі народного депутата Олександра Онищенка.

«Отримані документи вказують, що з офісу Андрія Циганкова здійснювалося управління фінансовими операціями низки підприємства з ознаками фіктивності, які займалася конвертацією у готівку коштів, отриманих від реалізації природного газу, видобутого у межах спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування», – мовиться у повідомленні НАБУ, оприлюдненому 8 липня.

У НАБУ оприлюднили копію відомостей, наданих банком щодо IP-адрес управління системою «Клієнт-банк» п’яти підприємств з ознаками фіктивності.

За даними антикорупційного бюро, через рахунки зазначених фіктивних підприємств у період з 13 жовтня 2014 року по 26 березня 2015 року було здійснено 134 операції на загальну суму понад 198 мільйонів гривень. Майже половина з них були здійснені з використаннямIP-адрес, які надавались адвокату Циганкову, зазначили у НАБУ.

У відомстві зауважили, що телекомунікаційні послуги надавалися за адресою офісу Циганкова, де 5 липня детективи НАБУ провели обшук.

У бюро наголосили, що обшуки у приміщеннях Циганкова не пов’язані з його діяльністю як захисника народного депутата Олександра Онищенка.

5 липня детективи НАБУ провели обшуки в офісах двох адвокатських компаній та за місцем проживання трьох адвокатів. Тоді у бюро зазначили, що метою обшуків є отримання доказів, які доводять або спростовують причетність адвокатів до конвертації коштів, здобутих внаслідок реалізації так званої «газової схеми Олександра Онищенка».

У НАБУ наголосили, що обшуки санкціоновані ухвалами суду і проводяться у рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання державних коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з компанією «Укргазвидобування».

За інформацією ЗМІ, Андрій Циганков залишив Україну.

15 червня співробітники НАБУ провели обшук в офісі народного депутата Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбувалися за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». За повідомленнями, сума, що фігурує у цій справі, – 3 мільярди гривень, з цього приводу уже арештовані 10 осіб. Онищенко називає звинувачення проти нього фіктивним.

Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка. Депутата в залі засідань Ради не було.

XS
SM
MD
LG