Доступність посилання

ТОП новини

Уся трофейна зброя на базі полку «Дніпро-1» реєструється – почесний командир


Уся трофейна зброя та боєприпаси на базі полку спецпризначення поліції «Дніпро-1» офіційно реєструються, заявив 8 липня почесний командир полку, народний депутат України Юрій Береза на прес-конференції в Дніпрі.

«Звичайно, у нас як у бойової одиниці, яка воює вже два роки, є трофейна зброя і боєприпаси. Але все це зберігається на території полку і офіційно реєструється», – сказав Береза.

У полку повідомили, що за результатами обшуку Генпрокуратури та СБУ на базі підрозділу ніяких звинувачень не висунуто, ніхто зі співробітників не затриманий.

Також там зазначили, що наразі на базі триває інвентаризація майна в зв’язку зі вступом на посаду нового командира підрозділу Олександра Рашевського.

7 липня у Генеральній прокуратурі України заявили, що разом з СБУ розпочали спецоперацію з вилучення незаконно утримуваної зброї та боєприпасів, які були викрадені та вивезені із зони проведення АТО, на базі полку патрульної служби поліції особливого призначення «Дніпро-1». У Генпрокуратурі також повідомили, що виявили на базі «Дніпра-1» «рекордну кількість незаконно утримуваної зброї».

Водночас у полку «Дніпро-1» тоді заявили, що вважають справу політично мотивованою, такою, що пов’язана з виборами до Верховної Ради на 27-му окрузі у Дніпрі, де балотується один із співробітників підрозділу.

XS
SM
MD
LG