Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко створив комісію щодо координації євроатлантичної інтеграції України


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко підписав указ про створення комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України. Головою комісії стала віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Основними завданнями комісії є проведення моніторингу, аналіз та оцінка стану діяльності, пов’язаної з виконанням завдань у сфері євроатлантичної інтеграції України і співробітництва з НАТО, зокрема діяльності центральних органів виконавчої влади, інших державних органів, залучених до виконання річних національних програм співробітництва Україна – НАТО, індивідуальних програм, галузевих планів співробітництва з Організацією Північноатлантичного договору», – повідомили 9 липня в Адміністрації президента України.

Комісія також готуватиме та вноситиме президентові пропозицій щодо розвитку співробітництва між Україною та НАТО.

У грудні 2014 року Верховна Рада України підтримала президентський законопроект про відмову України від позаблокового статусу.

У НАТО наголошують, що позиція союзу залишається незмінною: Україна має право на вступ, коли Київ висловить бажання вступати і виконає необхідні умови. Натомість Росія вимагає «гарантій невступу України в НАТО».

XS
SM
MD
LG