Доступність посилання

ТОП новини

Суд обрав запобіжний захід другому учаснику корупційної схеми в МОЗ – прокуратура


 ©Shutterstock
©Shutterstock

Дніпровський районний суд Києва 9 липня обрав запобіжний захід – тримання під вартою терміном 60 діб другому учаснику корупційної схеми в міністерстві охорони здоров’я України. Про це інформує столична прокуратура.

За повідомленням, ідеться про 50-річного директора урологічного центру Олександрівської клінічної лікарні Юрія Серняка.

«Згідно з рішенням суду, чоловік може вийти з-під варти у разі внесення застави в розмірі 1 мільйон 520 тисяч гривень. Суд також поклав на нього обов’язки в разі внесення застави носити електронний браслет», – ідеться в повідомленні прокуратури Києва в мережі Facebook.

Серняка затримали разом із заступником міністра охорони здоров’я України Романом Василишиним у ніч на п'ятницю, 8 липня, за підозрою у хабарництві.

Під час обшуку, що здійснювався в межах розслідування того ж кримінального провадження, вилучено понад 50 тисяч доларів США, 320 тисяч гривень та 2,5 тисячі євро, твердять у прокуратурі. Досудове слідство триває.

8 липня Дніпровський районний суд застосував до заступника міністра охорони здоров’я України Романа Василишина запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі понад 2 мільйони гривень.

XS
SM
MD
LG