Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація у зоні бойових дій на Донбасі загострилася – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Українська сторона повідомляє про загострення ситуації у зоні бойових дій на Донбасі. За їхньою інформацією, підтримувані Росією сепаратисти станом на 18.00 10 липня 41 раз обстрілювали українські позиції.

Найбільше обстрілів зафіксовано на донецькому напрямку. Із 122-міліметрової артилерії ворог вів вогонь по наших укріпленнях у Миколаївці Другій, а 120-міліметрові міномети застосував поруч Новгородського, Майорська та Пісків. З мінометів калібру 82 міліметри противник стріляв по наших позиціях у Зайцевому, Артемовому та Авдіївці. Під вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів потрапили захисники селища Луганське», – повідомили у штабі української воєнної операції.

«На маріупольському напрямку із заборонених мінськими угодами 120-міліметрових мінометів російські окупанти били по Мар’їнці, а з мінометів калібру 82 міліметри обстріляли Широкине, Красногорівку та Гнутове. Також, під ворожий вогонь потрапили підрозділи сил АТО в Березовому, Талаківці та Богданівці. На Луганщині окупанти стріляли з гранатометів по Станиці Луганській та Новоолександрівці», – додали у штабі.

Раніше у неділю українська сторона повідомила, що за минулу добу у зоні бойових дій на Донбасі загинули троє українських військових, 16 були поранені.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілі села Спартак, території Донецького аеропорту і «Вольво-Центру», селища Трудовське, селища Зайцеве, околиць Горлівки, Ясинуватої, Докучаєвська. За словами сепаратистів, мирний житель отримав поранення у результаті обстрілу Горлівки.

В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 10 разів обстріляли їхні позиції, зокрема райони сіл Логвинове, Лозове, Калинівка.

Угруповання «ДНР» і «ЛНР» визнані в Україні терористичними.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG