Доступність посилання

ТОП новини

США: стрілець у Далласі планував ширшу операцію – поліція


Поліцейські автомобілі у Далласі, 7 липня 2016 року
Поліцейські автомобілі у Далласі, 7 липня 2016 року

Американський військовий ветеран, який у Далласі застрелив 5 поліцейських, планував ширшу операцію проти поліції з використанням вибухівки, повідомив 10 липня керівник місцевої поліції.

Міка Джонсон, 25-річний афроамериканець, заявив перед тим, як його застрелила поліція, що він обурений вбивствами чорношкірих, тож хотів вбивати білих поліцейських.

«Ми впевнені, що підозрюваний мав й інші плани», – сказав шеф поліції Далласа Девід Браун в інтерв’ю CNN.

За його словами, останні смерті чорношкірих у Міннесоті та Луїзіані підштовхнули Міку Джонсона «пришвидшити» свої плани і вчинити напад під час протестів у Далласі.

Девід Браун сказав, що він «переконаний», що Джонсон мав ширші плани. За його словами, журнал, знайдений дома у Міки Джонсона, свідчить, що він виготовляв вибухівку і був готовий застосувати її.

Ввечері 7 липня Міка Джонсон застрелив п’ятьох співробітників поліції, які підтримували порядок під час демонстрації у Далласі проти надмірного насильства з боку поліції.

Під час спецоперації поліція застрелила Джонсона. Поліція встановила, що він діяв сам, і немає ніяких даних про його зв’язки з міжнародними терористичними організаціями.

XS
SM
MD
LG