Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу по всій лінії розмежування було 94 обстріли з боку сепаратистів – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

Проросійські сепаратисти на Донбасі активізували обстріли по всій лінії розмежування, всього за минулу добу відривши вогонь 94 рази, інформує у понеділок прес-центр штабу АТО. Найбільше, 48 обстрілів, зафіксовано на донецькому напрямку.

За даними штабу, під обстріли бойовиків, як прицільні, так і хаотичні потрапили Новгородське, Миколаївка Друга, Майорськ, Піски, Авдіївка, Троїцьке, Талаківка, Водяне, Новогригорівка, Мар’їнка, Широкине, Красногорівка, Гнутове, Новоолександрівка, Новозванівка.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових у стягуванні до лінії фронту близько 30 одиниць важкого озброєння. Донецькі сепаратисти заявляють про численні руйнування через обстріли з боку ЗСУ у Донецьку, Зайцеві та Горлівці.

В угрупованні «ЛНР» стверджують, що українська сторона перекинула в район поблизу Щастя 30 танків і дві тисячі військовослужбовців. Про обстріли за останні години луганські сепаратисти не повідомляють.

Угруповання «ДНР» і «ЛНР» визнані в Україні терористичними.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG