Доступність посилання

ТОП новини

Данилюк повідомив про намір вирішити питання фінансування ПТУ до нового навчального року


Міністр фінансів України Олександр Данилюк
Міністр фінансів України Олександр Данилюк

Міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив про намір вирішити проблеми, пов’язані з фінансуванням закладів професійно-технічної освіти України, до початку нового навчального року. Про це, як інформує урядовий портал, він повідомив за підсумками зустрічі міністерств фінансів та освіти з представниками ОДА України.

«Олександр Данилюк наголосив на конструктивній позиції Міністерства фінансів щодо вирішення проблем тих ПТУ, обсяг фінансування яких є завеликим для бюджету міста. Міністр відзначив узгоджену позицію Мінфіну та МОН щодо необхідності вирішення цих питань до початку нового навчального року», – мовиться в повідомленні.

Під час зустрічі сторони заявили про необхідність напрацювати «спільну стратегію розвитку галузі освіти» фахівцями-освітянами, фінансистами та комітетом Верховної Ради з питань освіти.

У рамках децентралізації професійно-технічні училища перейшли на фінансування від обласних адміністрацій чи бюджетів міст обласного значення, проте 78 професійно-технічних закладів України залишилися без грошового забезпечення, бо влада на місцях не включила їх у бюджет на 2016 рік.

Загалом освітня субвенція на ПТУ складає два мільярди гривень. Решту, три мільярди, фінансуватиметься за рахунок місцевих бюджетів. На початку лютого депутати все ж повернули часткове державне фінансування ПТУ через протести громадськості.

XS
SM
MD
LG