Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові заявляють, що під Троїцьким взяли в полон диверсантів


Штаб української воєнної операції на Донбасі та Генеральний штаб Збройних сил України заявляють, що вночі 11 липня під Троїцьким на Донеччині українські військові взяли в полон трьох поранених учасників диверсійно-розвідувальної групи бойовиків.

За повідомленням штабу АТО, «група чисельністю до 23 осіб пішла в наступ на позиції Збройних сил України та вступила у бій з нашими військовими».

«В результаті професійних дій бійців АТО основна група ДРГ відступила, залишивши трьох своїх поранених. Один із них, уродженець Омська Натан Цакіров, від вогнепального поранення загинув. Українські військові медики евакуювали полонених, надали їм першу медичну допомогу та направили в медичну частину», – ідеться в повідомленні.

«Серед затриманих – командир роти і командир взводу російських окупаційних військ», – додають у Генеральному штабі.

В угрупованні «ДНР» назвали повідомлення про затримання учасників ДРГ «маячнею», оскільки «Троїцьке розташоване далеко від лінії фронту».

«Поширюючи цю інформацію, вище військове командування України посилається один на одного і не володіє достовірною інформацією. Таку завідомо неправдиву інформацію українське військове керівництво поширює з метою виставити Російську Федерацію агресором», – наводить сепаратистське «Донецкое агентство новостей» слова речника бойовиків Едуарда Басуріна.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

Захід і Україна звинувачують Росію в підтримці сепаратистів на Донбасі зброєю та особовим складом. Москва повідомлення про участь своїх регулярних частин у бойових діях заперечує, визнаючи лише присутність на сході України «добровольців» із Росії.

XS
SM
MD
LG