Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликав Канаду продовжити роботу місії військових інструкторів


Петро Порошенко і Джастін Трюдо у Києві, 11 липня 2016 року
Петро Порошенко і Джастін Трюдо у Києві, 11 липня 2016 року

Президент України Петро Порошенко закликав прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо продовжити роботу місії канадських інструкторів з підготовки бійців Збройних сил України.

«Ми сьогодні домовилися про те, що ця програма співпраці буде обов’язково продовжена, і це – допомога Канади зі створення нової професійної армії України. Ми наголошуємо, що канадські військові інструктори мають перебувати в Україні до березня 2017 року, і приємно сьогодні оголосити про те, що я попросив пана прем’єр-міністра щодо продовження цієї місії», – сказав Порошенко після зустрічі з Трюдо в Києві.

За словами Трюдо, Канада буде шукати найкращих шляхів підтримки України. «Ми надаємо суттєву допомогу і підтримку українським військовослужбовцям, щоб вони стали більш дієздатними в захисті держави і відновленні своєї території. І ми дуже задоволені тим, що в цьому беремо участь і надаємо допомогу Україні», – сказав Трюдо.

Він додав, що ця співпраця буде і далі розвиватися. «У майбутньому ми і далі співпрацюватимемо як міжнародні партнери і союзники, всілякими шляхами надаватимемо цю допомогу. Але зараз ми зосередили увагу на місії підготовки українських військовослужбовців», – сказав глава уряду Канади.

Трюдо також підкреслив, що Україна і Канада як міжнародні партнери працюють над розробкою наступного етапу співпраці в оборонній сфері, але поки що співпраця здійснюється через допомогу канадських інструкторів українським військовослужбовцям.

У квітні 2015 року тодішній канадський прем’єр-міністр Стівен Гарпер оголосив, що Канада направить до України близько 200 своїх військовослужбовців для проведення військових навчань і підготовки військовослужбовців Збройних сил.

Програма навчань розрахована із серпня 2015 року до березня 2017 року.

XS
SM
MD
LG