Доступність посилання

ТОП новини

Колишньому депутату Верховної Ради та його сину може загрожувати від 7 до 12 років в'язниці – поліція


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Національна поліція України повідомляє про завершення розслідування і передачу до суду кримінального провадження за фактом розтрати майна з обвинувальним актом стосовно колишнього депутата Верховної Ради та його сина, колишнього голови правління однієї з національних акціонерних компаній.

Фігурантам справи може загрожувати від 7 до 12 років ув’язнення, інформує 11 липня Департамент захисту економіки.

За даними правоохоронців, колишній депутат і його син обвинувачуються у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ст. 27 і ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

«Вартість майна, яким вони заволоділи, становить 114 мільйонів гривень», – ідеться в повідомленні.

Поліція не розкриває імен фігурантів кримінального провадження, проте нагадує, що «13 квітня 2016 року оперативники Нацполіції затримали сімейний «дует» за підозрою в заволодінні держмайном».

13 квітня 2016 року були затримані Василь Шпак та його син Микола. 1 липня 2016 року керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький повідомив, що на майно підозрюваних були накладені арешти на суму близько 50 мільйонів гривень.

«Прогрес у справі батька та сина Шпаків: Василя Федоровича і Миколи Васильовича. САП затвердила обвинувальний акт і направила його до суду... До цього цю справу протягом трьох років розслідували органами прокуратури, її неодноразово закривали. Ми з великими зусиллями витребували її в ГПУ і у встановлені законом терміни завершили», – вказав Холодницький.

XS
SM
MD
LG