Доступність посилання

ТОП новини

У Палаті представників США вимагають перевірити свідчення Клінтон щодо її електронного листування


Гілларі Клінтон
Гілларі Клінтон

Голови-республіканці двох комітетів Палати представників Конгресу США попросили Міністерство юстиції розпочати розслідування на предмет правдивості свідчень у Конгресі екс-держсекретаря Гілларі Клінтон щодо її електронного листування.

«Докази, зібрані ФБР в ході розслідування справи про використання Клінтон персональної пошти, як видається, прямо суперечать деяким аспектам її присяги в Конгресі», – мовиться у листі від федерального прокурора Ченнінга Філліпса.

Також голова комітету з нагляду і державної реформи Джейсон Чаффетц попросив ФБР надати йому доступ до документів у справі Клінтон.

Після річного розслідування повідомлень електронної пошти Клінтон ФБР рекомендувало не висувати жодних кримінальних обвинувачень потенційному кандидатові від Демократичної партії у президенти США. Згодом міністр юстиції США Лоретта Лінч заявила, що приймає рекомендації ФБР і не висуватиме обвинувачення колишньому держсекретареві Гілларі Клінтон.

Водночас таке рішення викликало різку критику з боку республіканців у Конгресі. Там вказували на те, що ФБР все ж визнало «вкрай недбале» поводження Клінтон з електронною поштою, де були документи з секретною інформацією. Клінтон заявила, що стежила за даними у приватній електронній скриньці.

XS
SM
MD
LG