Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісар: дзеркальні торговельні обмеження України проти Росії є неконструктивними


Йоганнес Ган
Йоганнес Ган

Європейський союз вважає неконструктивним запровадження Україною дзеркальних торговельних обмежень проти Росії, заявив єврокомісар з питань розширення і політики добросусідства Йоганнес Ган, який перебуває в Києві.

«Ми не погоджуємося з такими заходами, бо вони не приносять користі нікому. ... Я розумію спокусу ввести подібні заходи, але це точно не щось конструктивне», – сказав він.

Ган також закликав Росію відмовитися від обмежень, запроваджених щодо транзиту українських товарів. «Я не згоден з такими заходами.. Закликаю Росію змінити свою думку», – сказав він.

Раніше Кабінет міністрів України оприлюднив постанову про продовження дії заборони на ввезення в Україну російських товарів, перелік яких затверджений попереднім рішенням уряду.

Таким чином, уряд продовжив до 31 грудня 2017 року дію заборони ввезення на митну територію України товарів, що походять з Росії, перелік яких затверджений постановою Кабінету міністрів України від 30 грудня 2015року № 1147 «Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації».

4 липня набрав чинності указ президента Росії Володимира Путіна, який запроваджує додаткові обмеження щодо транзиту через територію Росії товарів походженням з України.

«Чинні обмеження транзиту стосовно перевезення товарів до Республіки Казахстан тепер поширюються і на транзит до Киргизької Республіки. Такі зміни можуть повністю припинити транзит товарів з України через територію Росії не лише до Казахстану, Киргизстану, а й до інших країн у Центральній Азії» – так коментували це рішення в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

В українському відомстві вважають ці обмеження такими, що порушують зобов’язання, взяті країнами в рамках Світової організації торгівлі та договору про зону вільної торгівлі.

XS
SM
MD
LG