Доступність посилання

ТОП новини

В Україні вперше імплантували механічне серце


В Україні вперше імплантували механічне серце. Операція відбулася в Інституті серця Міністерства охорони здоров’я, повідомив кардіохірург Борис Тодуров.

Він також оприлюднив відео на своїй сторінці у Facebook.

Операцію зробили 41-річному харків’янину Павлові Дорошку.

Як йдеться в повідомленні на сайті Інституту серця, у червні він звернувся до інституту з тяжкою серцевою недостатністю. За даними медиків, чоловікові потрібна пересадка серця від донора. Такі операції з трансплантації серця в Україні не проводять уже кілька років.

«Єдиний реальний шанс Павла Павловича продовжити час очікування донорського серця – це імплантувати йому механічне серце. Використання штучного механічного серця для хворих з тяжкою серцевою патологією збільшує їх шанси вижити і дочекатися необхідного для трансплантації донорського органу», – заявили в інституті.

Вартість механічного серця – 120 тисяч євро.

Як повідомили в інституті, «штучне серце» застосовують у хворих в термінальній стадії серцевої недостатності для порятунку їхнього життя і підтримки кровообігу до того часу, поки з’явиться можливість пересадити відповідний для пересадки донорський орган. Після імплантації штучного серця хворі, як правило, перебувають у колі сім’ї і навіть працюють, додають медики.

XS
SM
MD
LG