Доступність посилання

ТОП новини

Президент запросив на посаду заступника голови МОЗ Уляну Супрун


Уляна Супрун і Петро Порошенко, 12 липня 2016 року
Уляна Супрун і Петро Порошенко, 12 липня 2016 року

Президент України Петро Порошенко запропонував обійняти посаду заступника міністра охорони здоров’я України Уляні Супрун, лікареві, волонтерові й директорові гуманітарних ініціатив Світового конгресу українців.

Порошенко під час зустрічі з Супрун сказав, що вже звернувся до уряду з проханням призначити її на цю посаду, повідомила прес-служба голови держави.

«Дуже розраховую на вас. Раніше ми з вами приділили увагу військовій медицині, і наші воїни отримали забезпечення ліками, аптечками, послугами медиків. Але зараз завдання більш амбітне», – сказав він і запропонував їй працювати над поліпшенням системи охорони здоров’я в міністерстві, наголосивши: «Ситуація в охороні здоров’я сьогодні досягає рівня захисту національної безпеки».

За словами президента, першочерговою метою є розробка та затвердження стратегії реформування галузі охорони здоров’я. А головним викликом він назвав корупцію в системі охорони здоров’я.

Рік тому президент вручив Уляні Супрун і її чоловікові Маркові Супруну паспорти громадян України, підписавши указ про надання їм українського громадянства. Тоді він відзначив великий внесок подружжя Супрунів у забезпечення українських військових індивідуальними аптечками першої медичної допомоги міжнародного зразка та навчання воїнів навичкам тактичної медицини, а також участь подружжя у програмі медичної підготовки нових українських патрульних поліцейських.

Засновники волонтерського проекту «Захист патріотів» Уляна і Марко Супрун переїхали в Україну через тиждень після початку Революції гідності. Уляна, лікар за фахом, стала волонтером Медичної служби й була на Майдані в найгарячіші моменти. Супруни – активні учасники Світового конгресу українців, міжнародної громадської організації, яка об’єднує українську діаспору у всьому світі. Ще від початку 90-х вони приїжджали в Україну з різними місіями. У рамках проекту «Захист патріотів» за курсом бійця-рятувальника підготували 26 524 бійців та 4 371 курсантів, а також передали їм понад 21 тисячу індивідуальних аптечок IFAK, зібраних за стандартами НАТО. Також організовували заходи для реабілітації потерпілих під час Революції гідності.

XS
SM
MD
LG