Доступність посилання

ТОП новини

Підприємці у Дніпрі вирішили стимулювати явку виборців «спеціальним заохоченням»


Перед виборами у Дніпрі
Перед виборами у Дніпрі

На довиборах до Верховної Ради України у Дніпрі, на окрузі № 27, цієї неділі явку виборців стимулюватимуть акцією «Борись за Дніпро», повідомили організатори акції, місцеві підприємці.

Як зазначив співорганізатор заходу Валерій Дукач, представники бізнесу ініціювали акцію «Борись за Дніпро», у рамках якої виборці, які прийшли проголосувати, мають одержати «спеціальне заохочення».

За його даними, кожен, хто проголосував, зможе отримати спеціальну летючку-«флаєр», який у подальшому дозволить безкоштовно відвідати одну з розважальних точок Дніпра, зокрема, його можна буде обміняти на квиток в аквапарк, у кіно, на водяну гірку в парку імені Шевченка тощо.

Окрім того, організатори повідомили, що «селфі» на тлі виборчої дільниці дасть можливість виборцеві взяти участь у розіграші сучасного смартфона iPhone6.

«Для цього необхідно на виході з виборчої дільниці зробити «селфі» так, щоб у кадр потрапила табличка з номером виборчої дільниці. Після цього фото необхідно розмістити у фейсбуці або інстаґрамі. Спеціальна програма дозволить визначити переможця конкурсу вже ввечері 17 липня», – сказав Валерій Дукач.

У Громадянській мережі «Опора» поки що не дають офіційних коментарів щодо анонсованої акції.

На місцевих виборах 15 листопада 2015 року проведення схожої акції давало привід штабам кандидатів заявляти про «масовий підкуп виборців». У Громадянській мережі «Опора» тоді заявляли, що стимулювання виборців узяти участь у голосуванні таким чином не є порушенням, але несе певні ризики: є ймовірність, що виборці будуть фотографувати свої бюлетені. Також спостерігачі зауважували, що підняття явки виборів певного віку – молоді – може грати на руку одному з кандидатів.

Проміжні вибори до Верховної Ради України мають відбутись 17 липня на 7 одномандатних округах (№№ 23, 27, 85, 114, 151, 183 та 206).

Округ № 27 у Дніпрі став «вільним» через обрання народного депутата від цього округу Бориса Філатова міським головою восени 2015 року. На місце депутата претендує 59 кандидатів.

XS
SM
MD
LG