Доступність посилання

ТОП новини

Меркель вперше з офіційним візитом відвідує Киргизстан


Анґела Меркель
Анґела Меркель

Канцлер Німеччини Анґела Меркель 13–14 липня вперше з офіційним візитом перебуватиме у Киргизстані. У цій середньоазійській країні в Меркель заплановані переговори з президентом Киргизстану Алмазбеком Атамбаєвим, а також киргизькими парламентарями і представниками громадськості.

Як повідомили у прес-службі президента Киргизстану, Меркель і Атамбаєв обговорять двосторонні відносини, регіональні та міжнародні проблеми.

Візит проходить на тлі скасування Верховним судом Киргизстану довічного ув'язнення для активіста Азімджона Аскарова і повторного перегляду справи щодо можливого розпалювання киргизькими узбеками насильства в країні шість років тому.

Правозахисники не певні, що рішення суду і візит Меркель до Киргизстану пов’язані, однак продовжують наполягати, що звинувачення проти Аскарова були сфабриковані і він повинен бути звільнений.

У березні міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр відвідав Киргизстан та інші країни Центральної Азії. МЗС Німеччини за підсумками поїздки заявило, що була зосереджена увага на боротьбі з тероризмом, регіональній співпраці та економічних контактах.

XS
SM
MD
LG