Доступність посилання

ТОП новини

Сенцов в ув’язненні написав чотири сценарії – сестра


Олег Сенцов
Олег Сенцов

Перебуваючи в російському Якутську, в колонії суворого режиму, український режисер Олег Сенцов написав чотири сценарії, зміст яких поки що тримає в секреті, повідомила в ефірі Радіо Крим.Реалії його сестра Наталя Каплан.

«Він чотири сценарії там написав, але тримає їх у секреті, каже: «нічого харчуватися напівфабрикатами – чекайте повноцінний фільм». Тому що це за сценарій, ми побачимо, тільки коли режисер вийде з в’язниці і зніме фільм», – сказала вона.

За словами Наталії Каплан, Олег Сенцов намагається стежити за тим, що відбувається в Україні і Криму. Він вдячний всім людям, які не забувають про нього і пишуть йому листи, однак до нього, як і раніше, доходить не вся кореспонденція, додає сестра.

«Листи – це як була лотерея, так і залишилася лотерея. До Олега дуже багато чого не доходить, наскільки я знаю, він дуже мало листів отримує», – наголосила вона.

13 липня Олегові Сенцову виповнюється 40 років. У серпні 2015 року Північнокавказький військовий окружний суд Росії засудив його до 20 років позбавлення волі за звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Росією Криму. Сам засуджений і правозахисні організації вважають звинувачення необґрунтованими і політично мотивованими. Російський правозахисний центр «Меморіал» визнав Олега Сенцова політв’язнем.

XS
SM
MD
LG