Доступність посилання

ТОП новини

Дніпро: з порядку денного сесії міськради зняли питання про заборону реклами перевезень до Криму


Із порядку денного сесії Дніпровської міськради зняли питання про заборону реклами перевезень до анексованого Росією Криму. Рішення про це ухвалили на черговій сесії 13 липня.

Перенести розгляд питання про заборону реклами перевезень до Криму і на окуповані території на наступну сесію запропонував міський голова Борис Філатов.

Він назвав питання недопрацьованим і запропонував розглянути на сесії 27 липня, депутати підтримали.

Раніше в Дніпрі волонтери оголосили кампанію з «очищення міста від кримського спаму».

Вони вважають необхідним очистити місто від оголошень, які агітують за літній відпочинок в окупованому Криму і рекламують перевезення до півострова, щоб «жодна копійка, зароблена українцями на відпочинок, не дісталась окупаційній владі».

Вони також почали збирати підписи під петиціями з вимогами заборони реклами перевезень до Криму, адресованими до президента України й мера Дніпра Бориса Філатова.

Міський голова відреагував на петицію активістів, заявивши, що питання розглянуть на сесії 13 липня.

У Дніпрі на вулицях є багато реклами перевезень до Криму, Донецька, Росії, найчастіше такі листівки приклеєні в заборонених місцях – на стовпах і будинках. Така реклама була розміщена навіть навпроти обласного військкомату, де відбуваються збори українських бійців. Схожа ситуація у Кривому Розі й Кам’янському (колишньому Дніпродзержинську).

XS
SM
MD
LG