Доступність посилання

ТОП новини

Суд відновив на посаді військового прокурора сил АТО Кулика


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Апеляційний суд Києва вирішив поновити на посаді військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення за статтею «незаконне збагачення».

Як повідомляє прес-служба суду, розглянувши апеляційну скаргу захисту Кулика, судді вирішили її задовольнити і скасували рішення суду першої інстанції.

4 липня слідчий суддя Солом’янського районного суду Києва задовольнив клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України і відсторонив Кулика від посади військового прокурора сил АТО, керівника військової прокуратури сил АТО на два місяці до 4 вересня 2016 року. Крім того, цей суд обрав запобіжний захід для Кулика у вигляді особистого зобов’язання.

Сторона обвинувачення наполягала на арешті підозрюваного. Як повідомляли в Національному антикорупційному бюро, слідство встановило, що в період з 2011 по 2015 рік, перебуваючи на службі в органах прокуратури, Кулик отримав сукупний дохід у розмірі понад 1,67 мільйона гривень. Водночас у цей же період витрати Костянтина Кулика перевищили його дохід на 2,6 мільйона гривень і склали близько 3,4 мільйона, повідомили в НАБУ. 29 червня детективи НАБУ провели обшуки за місцем проживання Костянтина Кулика, після чого вручили йому повідомлення про підозру.

Кулик звинувачення в хабарництві в зоні АТО відкидає, а розслідування щодо нього називає «добіркою компромату».

XS
SM
MD
LG