Доступність посилання

ТОП новини

Військові повідомили про 28 обстрілів їхніх позицій за день


Руїни в селі Опитному після обстрілів бойовиків, архівне фото
Руїни в селі Опитному після обстрілів бойовиків, архівне фото

У прес-центрі штабу антитерористичної операції, що триває на частині сходу України проти підтримуваних Росією збройних сепаратистів і російських військ, повідомили, що з початку доби і впродовж дня позиції Збройних сил України були обстріляні 28 разів.

Як повідомив речник АТО Олег Сушинський, на донецькому напрямку противник вдався до збройних провокацій в районі Опитного та Пісок, де із забороненої мінськими домовленостями 122-міліметрової артилерії бив по українських опорних пунктах, а згодом застосував і міномети 82-міліметрового калібру. Українські війська в Авдіївці бойовики накривали зі 120- та 82-міліметрових мінометів та вели гранатометний вогонь. На Світлодарській дузі з кулеметів великого калібру обстріляли селище Луганське.

На маріупольському напрямку під вогонь зі 120-міліметрових мінометів потрапили українські військові у Старогнатівці, Богданівці та Новогригорівці. Міномети 82-міліметрового калібру стріляли по українських військах у Красногорівці, Мар’їнці і Талаківці. Крім цього, бойовики застосували гранатомети по Широкину та Водяному, а кулемети великого калібру по Гранітному.

На Луганщині з гранатометів різних систем та стрілецької зброї обстріляна Станиця Луганська, повідомив речник.

Донецькі сепаратисти ще посеред дня заявляли про обстріли їхніх позицій із боку українських силовиків із 122-міліметрової артилерії, мінометів калібрів 120 і 82 міліметри, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів і стрілецької зброї. За їхніми словами, були обстріляні їхні позиції в селищі Зайцеві на північній околиці Горлівки, містах Ясинуватій і Докучаєвську, околицях Донецька – селищах Старомихайлівці й Олександрівці та в Петровському районі й на території аеропорту, – а також у селах Саханці й Комінтернові на півдні окупованої частини Донеччини.

Луганські сепаратисти ще вранці заявляли, що попередньої доби українські силовики обстріляли їхні позиції неподалік підконтрольної владі України Станиці Луганської, а також окупованих села Калинівки й міста Первомайська.

Підтримувані Росією збройні сепаратистські угруповання «ДНР» і «ЛНР» Генеральна прокуратура України визнала терористичними.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG