Доступність посилання

ТОП новини

Британія: Тереза Мей офіційно стала прем’єром після відставки Дейвіда Камерона


Тереза Мей
Тереза Мей

Новий керівник владної у Великій Британії Консервативної партії Тереза Мей офіційно стала новим прем’єр-міністром країни. Королева Єлизавета II призначила її створювати новий уряд.

Перед цим дотеперішній прем’єр Дейвід Камерон подав королеві офіційну заяву про відставку, і вона прийняла її.

У понеділок Тереза Мей, дотепер міністр внутрішніх справ, була затверджена на посаді нового керівника нині владної Консервативної партії, що означає, що вона мала автоматично очолити новий уряд. Дейвід Камерон відтак оголосив, що подасть королеві Єлизаветі II офіційну заяву про відставку в середу.

Камерон, який виступав за збереження членства Британії в Європейському союзі, заявляв, що подасть у відставку з посад голови партії і голови уряду через те, що учасники референдуму у Великій Британії проголосували 23 червня за вихід країни з ЄС. За його словами, переговори про умови цього виходу має вести вже наступний прем’єр.

Мей, яка теж агітувала за те, щоб Британія лишилася членом Євросоюзу, вже заявляла, що, ставши прем’єром, проведе «успішні» переговори про вихід країни з ЄС. Але, сказала вона, Лондону потрібен час на те, щоб розробити стратегію переговорів щодо цього виходу, і вона не буде розпочинати формальної процедури цих переговорів до кінця 2016 чи й до 2017 року.

Як очікують, у її уряді буде нова спеціальна міністерська посада, присвячена переговорам про вихід із ЄС.

Терезі Мей у цьому процесі доведеться заспокоювати країну і світові фінансові ринки, що збурилися після відносно неочікуваного результату референдуму.

XS
SM
MD
LG