Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: у співпраці з правоохоронцями Іспанії там арештували майно судді з Луганщини


Національне антикорупційне бюро України повідомило, що рішенням іспанського суду накладено арешт на квартиру та банківський рахунок на території Іспанії, що належать судді з Луганщини.

«Накладення арешту на майно стало можливим у результаті ефективної взаємодії Національного антикорупційного бюро України з іноземними компетентними органами у рамках міжнародної правової допомоги», – заявили в НАБУ.

Як мовиться в повідомленні, суддя, названа як «суддя одного з міських судів Луганської області О. М. Горбатенко», обвинувачується в отриманні неправомірної вигоди за винесення певного судового рішення. За даними агентств, ідеться про суддю Сєверодонецького міського суду Олену Горбатенко.

Як поінформували в НАБУ, крім майна в Іспанії, у перебігу досудового розслідування щодо цієї судді накладено арешт на 3 автомобілі, квартири в Луганську та Сєвєродонецьку, під час слідчих дій вилучені грошові кошти в сумі 2 тисячі євро та 60 тисяч 100 доларів США, ювелірні вироби, а рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України цю суддю відсторонили від посади. Досудове розслідування завершено, матеріали скеровано до суду.

Національне антикорупційне бюро України є однією з нових інституцій, створених у перебігу реформ правоохоронних органів із метою посилити боротьбу з корупцією.

XS
SM
MD
LG