Доступність посилання

ТОП новини

Франція заявила про можливу атаку ісламістів на її делегацію під час Олімпійських ігор у Бразилії


Голова французької розвідки Крістоф Гомар повідомив, що бойовик-ісламіст у Бразилії готував напад на делегацію від Франції на Олімпійські ігри у Ріо-де-Жанейро. Гомар не став повідомляти деталей, але продемонстрував 13 липня стенограму парламентських слухань щодо минулорічних нападів ісламістів у Франції. Він заявив, що окрему інформацію французька розвідка передала «партнерам» у Бразилії.

Водночас голова розвідувального агентства Бразилії Вілсон Роберто Треццо 13 липня заявив, що його відомство не зв’язувалося з Францією щодо ймовірної змови бойовиків стосовно атак під час Олімпіади.

За його словами, бразильські чиновники стежать за будь-якими можливими загрозами для ігор, які проходитимуть 5-21 серпня.

Бразильські силовики повідомили про проведення моніторингу повідомлень в інтернет-чатах серед підозрюваних у симпатіях до радикальних угруповань. За їхніми даними, ймовірність скоординованих атак з боку бойовиків менша, ніж поодиноких.

Очікується, що під час Олімпійських ігор у Бразилії за правопорядком стежитимуть 85 тисяч співробітників служб безпеки, що більш ніж удвічі перевищує кількість силовиків на Олімпіаді в Лондоні у 2012 році.

XS
SM
MD
LG