Доступність посилання

ТОП новини

У справі щодо Одеського припортового заводу є затримані – Холодницький


Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький
Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) провела обшуки та затримання у справі Одеського припортового заводу (ОПЗ). Про це на прес-конференції в Києві 14 липня заявив голова САП Назар Холодницький.

«У провадженні НАБУ є кримінальне провадження за фактом протиправних дій з майном ВАТ «ОПЗ» за ознаками злочинів, передбачених ч. 5, ст. 191 і ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. У цьому провадженні отримано достатньо доказів для вручення підозри в здійсненні розтрати грошових коштів зазначеного підприємства в особливо великому розмірі двом досить високим посадовим особам», – заявив Холодницький.

За словами Холодницького, встановлено, що в травні 2015 року у першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України», який одночасно є головою наглядової ради акціонерного товариства «ОПЗ», виник умисел на розтрату коштів зазначеного товариства на користь ВАТ «Укрнафта», яке контролюють приватні акціонери.

За словами голови НАБУ Артема Ситника, це одна з перших схем, які розкриті до кінця, однак на ОПЗ є ще кілька схем з відмивання коштів. Щодо них, за даними НАБУ, триває слідство.

Одеський припортовий завод є одним із найбільших підприємств хімічної галузі як в Україні, так і в Європі. Кількість працівників перевищує 4 тисячі осіб. Він спеціалізується на виробництві та реалізації хімічної продукції – аміаку та карбаміду, також перевантажує на експорт продукцію інших підприємств України та Росії.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у травні на зустрічі з послами країн «Групи семи» заявив, що Кабінет міністрів України готуватиме публічну приватизацію Одеського припортового заводу (ОПЗ).

XS
SM
MD
LG