Доступність посилання

ТОП новини

Сакварелідзе привітав затримання у справі ОПЗ


Екс-заступник генерального прокурора України Давід Сакварелідзе
Екс-заступник генерального прокурора України Давід Сакварелідзе

Колишній заступник генерального прокурора України, прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе привітав обшуки й затримання в справі про розтрату на Одеському припортовому заводі.

«Під час роботи в Одеській прокуратурі ми з командою почали активно займатися справою щодо ОПЗ, але, на жаль, з об’єктивних причин не змогли завершити її, оскільки нашу діяльність паралізували моїм звільненням. На щастя, є люди, які змогли утримати справу на плаву і весь цей час впевнено і професійно рухалися вперед», – написав Сакварелідзе 14 липня у Facebook.

«НАБУ сьогодні затримало двох представників київських кланів, причетних до махінацій у ОПЗ, – Перелому (Сергій Перелома – перший заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» та голова наглядової ради ОПЗ – ред.) і Щурікова (перший заступник голови правління ОПЗ – ред.). Очевидно, що НАБУ почало створювати серйозний дискомфорт як команді президента, так і людям з клану Мартиненка – Іванчука», – додав колишній заступник генерального прокурора України.

На прес-конференції в Києві 14 липня голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив про обшуки та затримання у справі Одеського припортового заводу (ОПЗ).

Одеський припортовий завод є одним із найбільших підприємств хімічної галузі як в Україні, так і в Європі. Кількість працівників перевищує 4 тисячі осіб. Він спеціалізується на виробництві та реалізації хімічної продукції – аміаку та карбаміду, також перевантажує на експорт продукцію інших підприємств України та Росії.

29 березня тодішній генеральний прокурор України Віктор Шокін підписав наказ про звільнення заступника генпрокурора – прокурора Одеської області Давіда Сакваралідзе з органів прокуратури. Сакварелідзе назвав своє звільнення зачисткою від тих, хто готовий боротися з корупцією.

XS
SM
MD
LG