Доступність посилання

ТОП новини

В СБУ заперечили політичні мотиви затримання мера Мени


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Затримання мера міста Мени Чернігівської області і депутата районної ради не має політичних мотивів, заявив у Чернігові начальник управління СБУ в області Олександр Довженко.

За його словами, які наводить агентство «УНІАН», затримання міського голови Мени Геннадія Примакова і депутата районної ради Валерія Гайдукевича також ніяким чином не пов’язане з проміжними виборами до Верховної Ради України у виборчому окрузі № 206.

«Не зрозуміло, чому затримання «на гарячому» пов’язують із виборами. Адже робота ведеться з травня цього року. Проведені негласні слідчо-розшукові дії відкрили об’ємний масив інформації», – сказав керівник обласної СБУ.

Крім того, нагадав він, вибори в цьому окрузі, що охоплює частину міста Чернігова й Чернігівський і Ріпкинський райони, не пов’язані з Меною.

Раніше в четвер Служба безпеки України повідомила, що її працівники на Чернігівщині викрили на хабарництві міського голову Мени та депутата райради: вони вимагали в місцевого підприємця тисячу доларів США за сприяння в наданні в оренду земельної ділянки площею в один гектар у межах міста. У зв’язку з цим відкрите кримінальне провадження за статтею про прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, тривають слідчі дії.

А у Верховній Раді України Олег Ляшко, лідер Радикальної партії свого імені і її фракції, заявив, що на Чернігівщині були затримані його однопартійці – мер міста Мена Геннадій Примаков і керівник Менської районної організації Радикальної партії Олега Ляшка Валерій Гайдукевич.

Як стверджував Ляшко, це затримання є «політичними репресіями» напередодні довиборів до Верховної Ради 17 липня.

XS
SM
MD
LG