Доступність посилання

ТОП новини

Переговори з Путіним щодо України були продуктивними – Керрі


Держсекретар США Джон Керрі (л) та його російський колега Сергій Лавров, Москва, 15 липня 2016 року
Держсекретар США Джон Керрі (л) та його російський колега Сергій Лавров, Москва, 15 липня 2016 року

Держсекретар США Джон Керрі заявив, що переговори з президентом Росії Володимиром Путіним щодо розв’язання збройного конфлікту в Україні були продуктивними, а невирішені питання мають бути обговорені на переговорах з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Про це, як повідомляють російські інформагенції, Керрі заявив 15 липня.

«Звісно ж, нам належить обговорити і Україну, ми провели продуктивні переговори з президентом Путіним, я також вдячний йому за це. Належить тепер виконати величезну домашню роботу, але я думаю, що є всі можливості, щоб забезпечити реальне врегулювання цього конфлікту», – сказав Керрі на зустрічі з Лавровим.

За його словами, ще є невирішені питання. «Я дуже сподіваюся, що в процесі цих переговорів ми зможемо врегулювати їх і знайти подальші способи нашої спільної роботи», – сказав Керрі.

Державний секретар США Джон Керрі прибув до столиці Росії Москви на переговори з російським керівництвом 14 липня. Серед обговорюваних тем – дії Росії в Сирії й Україні.

Тиждень тому Джон Керрі відвідав Київ, де говорив із керівниками України, зокрема, про розпалюваний Росією конфлікт на частині українського Донбасу. Він, зокрема, наголошував, що без забезпечення безпеки і без припинення використання важких озброєнь на Донбасі мінські угоди про врегулювання в регіоні зазнають провалу.

Держсекретар тоді нагадав, що таке саме послання передав раніше президент США Барак Обама президентові Росії Володимирові Путіну в телефонній розмові.

XS
SM
MD
LG