Доступність посилання

ТОП новини

Місія США при ОБСЄ: санкції проти Росії діятимуть до виконання Мінських угод


=
=

США заявляють, що санкції проти Росії діятимуть до виконання Мінських угод. Про це заявила заступник постійного представника місії США при ОБСЄ Кейт Бірнсом на засіданні постійної ради 14 липня.

«Ми нагадуємо Росії, що наші санкції діятимуть до повного виконання Мінських зобов’язань. Наші окремі кримські санкції також діятимуть, поки Росія не припинить окупацію Криму і поверне цю землю Україні», – сказала вона.

За її словами, США також закликають Росію і сепаратистів зупинити насильство на Донбасі і повністю виконувати свої зобов’язання за Мінськими угодами.

Напередодні ЄС остаточно продовживпакет економічних санкцій проти Росії ще на півроку, до 31 січня 2017-го, закликавши Москву сприяти більшому прогресові у встановленні миру на сході України.

Санкції ЄС, накладені через агресію Москви на частині Донбасу, відповідно до нині чинної політики Євросоюзу, можуть бути скасовані тільки після повного виконання Росією і підтримуваними нею сепаратистами на частині Донбасу мінських домовленостей про врегулювання в цьому регіоні. Такої ж політики дотримуються і США й інші країни-члени «Групи семи» й деякі інші держави, що теж наклали щодо Росії схожі санкції.

Москва заперечує свою причетність до агресії на частині Донбасу, називаючи ці події «внутрішньоукраїнським конфліктом», заперечує, що там проти України воюють її регулярні війська, всупереч численним доказам цього, і не пояснює наявність на окупованих територіях великих кількостей введених туди російських озброєнь. Також Росія відмовляється виконувати свої зобов’язання за мінськими домовленостями, заявляючи, що не є їхньою стороною, а підписувала їх лише як «гарант».

XS
SM
MD
LG