Доступність посилання

ТОП новини

Посольство України: у Туреччині усі аеропорти відновили роботу


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Посольство України у Туреччині повідомляє, що усі аеропорти Турецької Республіки відновили свою роботу.

«Робота усіх аеропортів Туреччини міжнародного сполучення відновлена. Пасажири, рейси яких були скасовані, будуть відправлені до місць призначення найближчим часом», – йдеться у повідомленні посольства,опублікованому в twitter.

Раніше генеральний консул України в Стамбулі Василь Боднар повідомив в ефірі «5 каналу», що в аеропорту Стамбуланині перебувають близько 80 громадян України, зокрема діти.

Крім того, повідомлялося про скасування низки рейсів з та до Туреччини. Зокрема, у міжнародному аеропорту «Бориспіль» повідомляли, що скасовано два рейси зі Стамбулу авіакомпаній МАУ та Turkish airlines Inc, які мали прибути о 08:45 та 17:40. Рейси зі Стамбулу з часом прибуття о 08:45 та 19:40 також попередньо скасовані, як і рейси до Стамбулу о 10:15,12:40 та 19:30. В аеропорту наголошували, що ситуація може змінитися, і рекомендували слідкувати за сайтом аеропорту.

Раніше департамент консульської служби МЗС закликав громадян України утриматись від поїздок до Туреччини у зв’язку зі подіями в цій країні.

Крім того, у МЗС заявили, Україна «рішуче підтримує народ та демократично обрані органи влади Туреччини».

Пізно ввечері 15 липня у Туреччині військові оголосили про взяття влади у країні. Вони заявили, що запроваджують воєнний стан і комендантську годину на всій території країни.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган прибув в Стамбул 16 липня і заявив, що він «не йде з посади». Він також назвав повстання «актом зради». Ердоган пообіцяв домагатися «найсуворіших» покарань для прихильників перевороту.

Влада оголосила, що щонайменше 90 людей були вбиті під час спроби державного перевороту, і заявила про арешт понад 1500 військових.

У Туреччині Збройні сили традиційно вважалися захисниками світського курсу і кілька разів влаштовували взяття влади, яка, на їхню думку, опинялася в руках ісламістів. Але нинішній уряд, що якраз походить із поміркованих ісламістів, зумів зменшити вплив військових і значною мірою взяти їх під контроль.
Востаннє турецьким військовим вдалося усунути уряд без перевороту 1997 року. А останній повномасштабний військовий переворот у Туреччині відбувся 1980 року.

XS
SM
MD
LG