Доступність посилання

ТОП новини

Борці з допінгом зі США та Канади закликають до усунення Росії від участі в Олімпіаді


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Американські та канадські борці з допінгом закликають Міжнародний олімпійський комітет (МОК) усунути російських спортсменів від участі в літніх Олімпійських іграх. Про це йдеться в листі на адресу президента МОК Томаса Баха, підготовленому за кілька днів до оприлюднення доповіді канадського адвоката Річарда Макларена щодо допінгу в російському спорті.

Доповідь Макларена, оприлюднення якої очікується 18 липня, має деталізувати звинувачення щодо поширеного й підтримуваного російською державою вживання допінгу.

Раніше в липні Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій вирішила, що Всеросійська федерація легкої атлетики не виконала критеріїв, необхідних для поновлення її повноважень в асоціації, відтак російські легкоатлети не отримали права брати участь в Олімпійських іграх 2016 року, що мають відбутися в Ріо-де-Жанейро у Бразилії.

З цього рішення є персональний виняток – російська стрибунка в довжину Дарія Клішина, яка з 2013 року живе й тренується в США і змогла довести, що непричетна до вживання заборонених препаратів.

Не зможе виступити на Олімпіаді також знана російська тенісистка Марія Шарапова, оскільки взяті на відкритому чемпіонаті Австралії в січні 2016 року допінг-проби показали наявність у її організмі забороненого препарату мельдонію.

Олімпійські ігри стартують у бразильському Ріо-де-Жанейро 5 серпня.

XS
SM
MD
LG