Доступність посилання

ТОП новини

1 поліцейський загинув, 2 поранені в результаті захоплення будівлі поліції у Єревані


Поліцейські машини блокують в'їзд в район Еребуні
Поліцейські машини блокують в'їзд в район Еребуні

Через перестрілку силовиків з нападниками, які захопили вранці будівлю поліції у районі Еребуні в столиці Вірменії Єревані, один поліцейський загинув, ще двоє були поранені. Про це повідомили у Службі національної безпеки країни.

Служба безпеки, яка раніше повідомила про переговори із озброєними чоловіками щодо звільнення заручників, вказує, що принаймні двоє людей були звільнені.

Поблизу захопленої будівлі згромадилась велика кількість поліції і бронетехніки. Район перекрили, дорогу до відділку заблокували.

У заяві поліції йдеться, що правоохоронні органи функціонують в звичайному режимі і підтримують громадську безпеку.

Водночас опозиційний депутат і критик уряду Нікол Пашинян відвідав поліцейську дільницю, щоб поговорити з озброєними чоловіками. За його словами, один з нападників в середині будівлі тяжко поранений в голову. Він також повідомив, що було звільнено поліцейського, яку стало зле.

Раніше сьогодні член опозиційного руху «Установчий парламент» Варужан Аветисян на своїй сторінці у Facebook заявив, що це опозиціонери почали бунт і захопили будівлю поліції. Вони вимагають звільнити ув’язненого лідера руху Жірайра Сефіляна і відставки президента Вірменії Сержа Сарґсяна.

Аветисян повідомив вірменській службі Радіо Свобода Радіо Азатутюн, що вони залишатимуться у відділку поліції доти, доки не будуть виконані їхні вимоги. За його словами, з обох сторін є поранені, а люди в середині приміщення поліції не заручники, а утримувані опозиціонерами особи.

XS
SM
MD
LG