Доступність посилання

ТОП новини

Сирійські урядові війська перекрили єдину дорогу, що веде до утримуваних опозицією районів Алеппо


Фото ілюстраційне
Фото ілюстраційне

Сирійські урядові війська перекрили єдину головну дорогу, що веде до утримуваних опозиційними до влади силами районів міста Алеппо. За даними «Сирійської обсерваторії з прав людини» і повстанців, сотні тисяч людей опинилися в облозі. За даними спостерігачів, базованих у Великобританії, закріплення урядових сил і їхніх союзників на дорозі Кастелло 17 липня викликало побоювання щодо гуманітарної кризи.

«Східні квартали тепер повністю заблоковані», – повідомив голова групи моніторингу Рамі Абдель-Рахман.

Базовані в Алеппо сили опозиції заявили, що підконтрольні повстанцям райони міста перебувають в повній блокаді, там також тривали бої.

Урядові сирійські війська, зайнявши дорогу Кастелло, цілком перекрили стратегічний для поставок і по суті єдиний маршрут. Раніше цього місяця вони взяли частину шляху під вогневий контроль, але це все одно не відраджувало багатьох людей рушати в небезпечну подорож.

Організація Об’єднаних Націй попередила, що для близько 300 тисяч людей дорога Кастелло є шляхом для пересування, добування їжі та ліків.

В облозі в Алеппо перебувають сили супротивників режиму різного спрямування – і загони поміркованої опозиції, і бойовики ісламістських угруповань, пов’язаних із мережею «Аль-Каїда» і визнаних значною частиною світу терористичними. Також там є сили курдів, що воюють «самі за себе», входячи в ситуаційні союзи з різними сторонами конфлікту.

XS
SM
MD
LG