Доступність посилання

ТОП новини

Путін підтримав Ердогана в телефонній розмові


Президенти Туреччини та Росії Реджеп Тайїп Ердоган та Володимир Путін (фото архівне)
Президенти Туреччини та Росії Реджеп Тайїп Ердоган та Володимир Путін (фото архівне)

Президент Росії Володимир Путін провів у неділю телефонну розмову з президентом Туречччини Реджепом Тайїпом Ердоганом. Як повідомили у прес-службі Кремля, бесіда відбулася з ініціативи російської сторони.

У розмові з Ердоганом Путін наголосив на «неприпустимості в житті держави антиконституційних дій і насильства». Він висловив співчуття родинам загиблих і наголосив необхідності гарантування безпеки російських туристів.

У відповідь, як повідомляє прес-служба Кремля, Ердоган заявив, що «всі необхідні кроки в цьому зв’язку будуть зроблені».

У канцелярії турецького президента Ердогана заявили про підтримку Москвою «обраного уряду Туреччини».

Тим часом турецькі державні ЗМІ повідомляють, що президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган зустрінеться зі своїм російським колегою Володимиром Путіним у серпні.

Агенція «Анадолу» повідомила, що зустріч відбудеться в перший тиждень серпня.

Це буде їхня перша зустріч віч-на-віч із моменту потеплішання відносин наприкінці червня після того, як Ердоган висловив співчуття родичам російського пілота, що загинув у збитому турецькими військовими російському бомбардувальнику, хоч і не став, як вимагав Кремль, вибачатися за збиття.

У ніч на 16 липня в Туреччині сталася спроба державного перевороту. За офіційними даними, загинули понад 150 людей. Майже три тисячі турецьких військовослужбовців, які брали участь в заколоті, затримали.

XS
SM
MD
LG