Доступність посилання

ТОП новини

Довибори: поліція зареєструвала понад сто заяв про порушення, відкрила шість проваджень


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Національна поліція України повідомила, що в перебігу довиборів до Верховної Ради України станом на 17-у годину отримала 101 повідомлення про порушення і відкрила шість кримінальних проваджень, зокрема, за неправдиве повідомлення про загрозу вибуху чи за підробку документів.

Як мовиться в повідомленні, найбільше повідомлень зафіксовано в Чернігівській області (34). У Луганській області до поліції надійшло 26 повідомлень про порушення під час виборів, у Херсонській – 20, у Полтавській – 10, на Волині – 5, у Дніпропетровській та Івано-Франківській областях – по 3.

За результатами перевірки повідомлень, що надходили до поліції, два кримінальні провадження відкрили на Полтавщині, три на Херсонщині і ще одне на Луганщині.

Зокрема, правоохоронці Полтавщини відкрили одне з проваджень за ч. 2 ст. 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз), інше – за ч. 2 ст. 160 (підкуп виборців) Кримінального кодексу України.

На Херсонщині всі три провадженні відкриті за ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

І ще одне провадження було відкрито правоохоронцями Луганщини за ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України.

Проміжні вибори до Верховної Ради України відбуваються 17 липня на 7 одномандатних округах.

XS
SM
MD
LG