Доступність посилання

ТОП новини

Військові повідомили про 26 обстрілів позицій українських військ


Авдіївка після обстрілів бойовиків, архівне фото
Авдіївка після обстрілів бойовиків, архівне фото

У прес-центрі штабу антитерористичної операції, що триває на частині сходу України проти підтримуваних Росією збройних сепаратистів і російських військ, повідомили, що з початку доби і впродовж дня підрозділи українських військ були обстріляні 26 разів.

Як повідомив речник АТО Олег Сушинський, на донецькому напрямку противник із заборонених мінськими домовленостями 120-міліметрових мінометів бив по опорних пунктах сил АТО в Авдіївці, а згодом застосував гранатомети та стрілецьку зброю. Українські позиції у Верхньоторецькому обстріляли з мінометів калібру 82 міліметри та кулеметів великого калібру, а з гранатометів – у Зайцеві, Луганському, Новгородському, Троїцькому та шахті «Бутівка». Поблизу Новоселівки Другої бойовики використали протитанковий ракетний комплекс.

На маріупольському напрямку бойовики зі 120-міліметрових мінометів вели вогонь по українських позиціях у Гнутові та Новоселівці. Українські війська в Широкині обстріляли з гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

На Луганщині з 82-міліметрових мінометів були обстріляні українські укріплення біля Старого Айдару, а поблизу Новозванівки, Новоолександрівки та Жовтого по них вівся хаотичний вогонь, повідомив речник АТО.

Донецькі сепаратисти звинуватили українські війська в обстрілі селища Зайцева під Горлівкою, частина якого нині окупована, а інша частина підконтрольна владі країни. За їхніми твердженнями, через ці обстріли зайнялися кілька приватних будинків.

Перед цим, іще вдень, вони заявляли, що українські силовики обстрілювали їхні позиції протягом попередньої доби з артилерії калібру 152 міліметри і мінометів калібрів 120 і 82 міліметри, а також озброєння бойових машин піхоти, гранатометів і стрілецької зброї. За їхніми словами, були обстріляні їхні позиції на околицях окупованих Горлівки й Донецька – селищах Зайцеві, Старомихайлівці, Петровському районі міста й території колишнього аеропорту, а також у містах і селищах Ясинуватій, Василівці, Спартаку, Докучаєвську і в селах Новомар’ївці, Комінтернові, Саханці й Ленінському на півдні окупованої частини Донеччини.

Вони заявили, що всього по їхніх позиціях за минулу добу було здійснено 692 постріли.

Луганські сепаратисти ще зранку звинувачували українських силовиків у семи обстрілах їхніх позицій за всю попередню добу. Вони заявляли, що були обстріляні їхні позиції в селах Калинові й Раївці і в місті Первомайську з мінометів калібру 82 міліметри, гранатометів і стрілецької зброї.

Підтримувані Росією збройні сепаратистські угруповання «ДНР» і «ЛНР» Генеральна прокуратура України визнала терористичними.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG