Доступність посилання

ТОП новини

Херсонщина: всі нові повідомлення про мінування виборчих дільниць теж не підтвердилися


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Вибухово-технічна служба Головного управління Національної поліції в Херсонській області не виявила ніяких вибухових речовин на ще 10 об’єктах, де розташовані 14 дільниць для голосування на проміжних виборах народних депутатів України у 183-му окрузі, повідомили в обласній поліції.

Щодо цих десяти об’єктів раніше в неділю надійшла інформація про мінування, мовиться в повідомленні.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності».

Уранці на Херсонщині вже надходили повідомлення про мінування п’яти шкіл Херсона, в яких працює 15 дільниць, і ще однієї дільниці в селищі Білозерка. Там для перевірки довелося на півтори години перервати процес голосування й евакуювати персонал і виборців. Так само всі повідомлення виявилися неправдивими.

Загалом, поінформували в поліції Херсонщини, протягом дня на телефон «102» надійшло 4 повідомлення про мінування 23 об’єктів, де працювали 34 виборчі дільниці; всі вони не підтвердилися. У зв’язку з повідомленнями про мінування відкриті 4 кримінальні провадження.

Іще одне кримінальне провадження, за ч. 2 ст. 160 Кримінального кодексу України «Підкуп виборця, учасника референдуму», відкрили за результатами виїзду поліції на повідомлення від громадян, що біля дільниці збиралися люди, які чекали на грошову винагороду за голосування за одного з кандидатів.

Як заявили в херсонській обласній поліції, загалом вибори в області відбулися «без грубих порушень громадського порядку». Цей порядок забезпечували 800 правоохоронців, 30 бійців Нацгвардії, 90 членів громадських формувань та 13 піших патрулів патрульної поліції міста Херсона.

Проміжні вибори до Верховної Ради України відбулися 17 липня на 7 одномандатних округах.

XS
SM
MD
LG