Доступність посилання

ТОП новини

Канадський адвокат Макларен оприлюднить ключову доповідь про допінг у російському спорті


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Канадський адвокат Річард Макларен завершив роботу над доповіддю про ймовірну державну підтримку допінгу в російському спорті і готовий 18 липня оприлюнити її. Це може вплинути на участь спортсменів Росіфї в літніх Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

Завдання підготувати таку доповідь поставила Всесвітня антидопінгова агенція – після того, як колишній керівник російської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков заявив про поширену практику застосування допінгу, підтримувану російськими офіційними особами.

Родченков був звільнений з роботи в листопаді 2015 року і нині живе в Сполучених Штатах. У травні в статті в газеті The New York Times він заявив, що співробітники Федеральної служби безпеки Росії брали участь у приховуванні справжніх результатів допінг-тестів російських атлетів під час зимової Олімпіади в Сочі в 2014 році.

Борці з допінгом і Міжнародний олімпійський комітет неодноразово відзначали, що доповідь Макларена матиме ключову роль у питанні ймовірної заборони на виступ російських олімпійців у Ріо-де-Жанейро.

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) раніше відсторонила від змагань під своєю егідою всіх російських легкоатлетів (за винятком Дарії Клішиної, яка живе й тренується в США). Через це вони не змогли виконати нормативи, необхідні для участі в Олімпіаді.

У підвішеному стані нині перебуває й російська команда важкоатлетів.

Чиновники кількох антидопінгових агенцій заявили минулого тижня, що наполягають на забороні участі в Олімпіаді для всіх російських атлетів.

Спортивний арбітражний суд (CAS) у швейцарській Лозанні, як очікується, цього тижня оприлюднить рішення щодо апеляції 68 російських легкоатлетів, які вимагають допустити їх до Олімпіади, попри рішення IAAF.

Літні Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро стартують 5 серпня, легкоатлетичний турнір у межах Олімпіади – 12 серпня.

XS
SM
MD
LG