Доступність посилання

ТОП новини

«Опора»: ОВК-114 на Луганщині не працює через відсутність кворуму


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Окружна виборча комісія №114 у Луганській області нині не працює через відсутність кворуму, заявляють у Громадянській мережі «Опора».

Як повідомили спостерігачі, в окрузі прийняли 13 зі 133 протоколів дільничних виборчих комісій.

«Ми почали приймати перші протоколи лише о 4 ранку. Прийняли лише 13 ДВК, а потім почались скандали між членами ОВК. Через підвищений градус емоцій частина членів ОВК залишила приміщення ОВК, нічого не пояснюючи. Зараз відсутній кворум. Присутні лише сім членів ОВК. Я обдзвонюю всіх відсутніх членів ОВК. Хтось не бере слухавку, в когось вимкнутий телефон. Я не виключаю, що наші члени ОВК просто не витримали постійних звинувачень і погроз з боку деяких кандидатів. Зараз я намагаюсь обдзвонити всіх членів ОВК, щоб запросити їх повернутись до роботи й продовжити засідання. Мене не випускають з будівлі, де розташована ОВК, посилаючись на те, що я нібито хочу покинути засідання. Але це не так. Я продовжую працювати», – цитує «Опора» голову окружної комісії Андрія Недяка.

Інформацію про відсутність кворуму підтверджують і в Комітеті виборців України.

Як повідомив генеральний директор КВУ Олексій Кошель, нині біля окружкому зібралися члени комісій із понад 100 дільниць, в яких не прийняли протоколи з мокрими печатками. За словами представника КВУ, який має інформацію з округу, ОВК ігнорує членів дільничних комісій, керівництво ОВК покинуло будівлю під приводом поганого самопочуття, кворум відсутній – більшість членів ОВК розійшлися.

Як повідомляє КВУ з місця події, на вулиці 40-градусна спека, людям стає зле, їх забирає швидка.

КВУ закликає Центральну виборчу комісію негайно втрутитися в ситуацію.

Крім того, робота ОВК на Луганщині 18 липня зупинялася через неправдиве повідомлення про замінування. Комісія не працювала кілька годин, поки правоохоронці перевіряли будівлю.

17 липня 2016 року відбулися проміжні вибори до Верховної Ради у семи одномандатних округах. За даними ЦВК, в окрузі №114 оброблено лише 8,27% протоколів. Із результатом 40,49% лідирує кандидат від партії «Наш край» Сергій Шахов, у самовисуванця Валерія Мошенського – 21,13%, в інших кандидатів – менше ніж 6% голосів у кожного.

XS
SM
MD
LG