Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: сьогодні на Донбасі зафіксовані 23 обстріли позицій українських військових з боку бойовиків


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що ситуація на Донбасі залишається неспокійною і має ознаки загострення, сьогодні зафіксовані 23 обстріли позицій українських військових з боку підтримуваних Росією бойовиків.

Як повідомляє прес-центр штабу, на донецькому напрямку бойовики із 122–міліметрової артилерії вели вогонь по позиціях військових в Пісках, а із 120-міліметрових мінометів – ​у Майорську​.

«Захисників Зайцевого та Опитного ворог неодноразово обстрілював з 82-міліметрових мінометів, по Авдіївці стріляв з гранатометів та великокаліберних кулеметів, а під Новгородським задіяв БМП та зенітну установку», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, на маріупольському напрямку сепаратисти відкривали вогонь із 120-міліметрових мінометів по укріпленнях українських військових в Мар’їнці, Красногорівці та Старогнатівці, а поблизу Гнутова та Гранітного застосували стрілецьку зброю.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах селищ Зайцеве і Широка Балка під Горлівкою, Докучаєвська, Ясинуватої, села Спартак і Василівка, селища Старомихайлівка, околиць Донецького аеропорту.

В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 20 разів обстріляли їхні позиції, зокрема райони сіл Калинове, Калинівка, Санжарівка, Мар’ївка.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG