Доступність посилання

ТОП новини

Держпродспоживслужба: забруднення Стугни сталося через викиди одного з підприємств


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів називає причиною забруднення річки Стугна в Київській області викиди одного з підприємств, яке орендує площу на території колишнього заводу «Холодильник».

Згідно з повідомленням Держпродспоживслужби, 15 липня до управління служби в Васильківському районі надійшло повідомлення про забруднення русла Стугни невідомою речовиною рожево-червоного кольору і масову загибель усіх видів риби в річці.

За результатами лабораторних досліджень у пробах води і риби виявлена загальна токсичність, перевищення вмісту аміаку, сірководню і пестицидів.

«Попереднім розслідуванням встановлено, що ймовірним джерелом забруднення стали викиди одного з підприємств, яке орендує площі на заводі «Холодильник», – йдеться в повідомленні.

Держпродспоживслужба зазначає, що зараз цим питанням опікується Національна поліція, яка відкрила кримінальне провадження у зв’язку із забрудненням річки.

Після отримання всіх результатів дослідження і проведення повного розслідування у службі обіцяють надати додаткову інформацію.

Держпродспоживслужба рекомендує населенню утриматися від купання в річці Стугна і вилову риби до стабілізації екологічної ситуації.

Стугна – річка в Україні, в межах Фастівського, Васильківського й Обухівського районів Київської області, права притока Дніпра.

На початку липня місцеві мешканці помітили незрозумілого походження піну в річці Остер на Чернігівщині, вже за кілька днів тут стала масово гинути риба. В екологічній інспекції області заявили, що до масової загибелі риби у річці Остер у Козелецькому районі Чернігівщини призвів не злив хімічних речовин, а дощі. Вони знищили в деяких місцях захисні смуги і добрива з полів могли потрапити в річку. Раніше волонтери-екологи припускали, що інцидент спричинило хімічне забруднення води в Острі.

XS
SM
MD
LG