Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Пакистані заморозив активи колишнього правителя країни Мушаррафа


Колишній військовий лідер Пакистану Первез Мушарраф (архівне фото)
Колишній військовий лідер Пакистану Первез Мушарраф (архівне фото)

Спеціальний суд, який розглядає звинувачення колишнього військового керівника Пакистану Первеза Мушаррафа у державній зраді, наказав заморозити банківські рахунки і конфіскувати майно Мушаррафа. Про це повідомили адвокати пакистанського екс-лідера.

Наказ про це видав Мазгар Алам Міанкель, голова колегії з трьох суддів. Це сталося після того, як Мушарраф, який поїхав у березні на лікування до Об’єднаних Арабських Еміратів, не з’явився на засідання суду.

Суд відклав розгляд справи, відзначивши, що не може судити Мушаррафа за його відсутності.

Мушаррафа переслідують за численними звинувачення, включно з державною зрадою та причетністю до вбивства колишнього прем’єр-міністра Беназір Бхутто в 2007 році.

Мушарраф повалив владу прем’єр-міністра Наваза Шарифа в результаті безкровного перевороту в 1999 році. Сам Мушарраф пішов у відставку в 2008 році, щоб уникнути можливого імпічменту, й вирушив у вигнання за кордон. Він повернувся до Пакистану в 2013 році, після чого він був позбавлений права залишати країну через численні судові позови. Цю заборону було знято, щоб він міг звернутися по медичну допомогу.

XS
SM
MD
LG