Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: загибель Шеремета розслідують як умисне вбивство


Прокуратура України кваліфікує вбивство журналіста Павла Шеремета як «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб», повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець із посиланням на прокурора Романа Говду.

«Розслідування злочину доручено слідчому управлінню головного управління Національної поліції в Києві, процесуальне керівництво здійснюватиме прокуратура міста Києва. Говда також додав, що розслідування вбивства Павла Шеремета перебуватиме під його особистим контролем», – написала Максимець у Facebook.

Зараз, за її словами, на місці події продовжують працювати слідчо-оперативні групи головного і районного управлінь поліції, працівники апарату прокуратури міста, процесуальні керівники.

Павло Шеремет загинув внаслідок вибуху автомобіля, в якому він їхав, у центрі Києва. Авто належало його цивільній дружині, керівникові «Української правди» Олені Притулі.

У Києві внаслідок вибуху загинув журналіст «Української правди» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00

За даними радника голови МВС України Зоряна Шкіряка, в автомобілі Шеремета спрацював, за попередніми даними, безоболонковий саморобний вибуховий пристрій потужністю від 400 до 600 грамів у тротиловому еквіваленті.

Вибух стався о 7:45 ранку. Поліція попередньо кваліфікувала справу як умисне вбивство.

Павло Шеремет – білоруський, російський та український журналіст телебачення, радіо і періодичних видань, у 1990-х – 2000-х роках керівник відділу спеціальних інформаційних проектів російського телеканалу ОРТ, згодом – «Першого каналу». Останні п’ять років жив у Києві, працював в «Українській правді», а також на радіо «Вести».

XS
SM
MD
LG